Harvard-professor: 'Jeg er en teknokrat og afviser alle ideologiske etiketter'

Youtube
Del denne historie!

I afvisning af alle andre 'ideologiske mærker' anerkender teknokrater ikke, at 'teknokrat' IS et ideologisk mærke. Dr. Geeta Gopinath er en Harvard-økonom og forstår fuldt ud de økonomiske konsekvenser af teknokrati.  TN Editor

Harvard-professor Gita Gopinath, der blev udnævnt til økonomisk rådgiver for Kerala-chefminister Pinarayi Vijayan, fortalte en tv-nyhedskanal, at hun afviser alle ideologiske mærker, der er fastgjort til hende.

”Denne kontrovers kom mig som en stor overraskelse. Jeg blev meget overrasket, da jeg så reaktionen, der kom ud, fordi jeg tænker på mig selv som en teknokrat. Jeg er en teknokrat. Jeg er uddannet økonom. Jeg tænker over spørgsmål. Jeg bruger min økonomiske træning til at udvikle løsninger. Jeg er rent teknokrat, og jeg afviser alle ideologiske mærker, ”fortalte hun Asianet News i et interview.

Gopinaths udnævnelse havde givet anledning til en kontrovers i Kerala, da kommunistiske ledere og politburo-medlemmer havde rejst alarmer om, at statsregeringen skulle rådgive en person, der efter sigende er en lidenskabelig fortaler for nyliberal politik og markedsøkonomi. CM Vijayan tog imidlertid en fast holdning og sagde, at der ikke var noget galt i at dele synspunkter med Gopinath, en malayali, der har opnået internationalt ry for sit arbejde.

”Det bruges mest, når man er vred på nogen eller ikke kan lide nogen, man kalder dem en nyliberal. For ellers er der ingen konkret definition på det, ”sagde hun.

Harvard-professoren, der er i Kerala, holdt samtaler med finansminister Thomas Issac og skulle også møde chefministeren. Finansministerens kontor klarede Gopinaths besøg var et 'høflighedsopkald'. Hun fortalte journalister, at hendes rolle var begrænset til at rådgive chefministeren og oprette forbindelser til de statslige regeringsafdelinger.

”Det er derefter op til chefministeren at overveje mit råd og op til de relevante afdelinger at fortsætte samtaler med de forskellige sektoreksperter. I betragtning af denne rådgivende karakter af udnævnelsen og min placering, forventer jeg ikke hyppige interaktioner med medierne for at forklare regeringens politikker eller min mening om dem, ”sagde hun i en e-mail-erklæring.

Gopinath, der kommer fra Kannur, sagde i interviewet, at nogle af hendes sommerferier blev tilbragt i Kerala.

”At blive født en pige i Indien, det betyder meget, hvilken familie du er født i. Når jeg blev født i en malaysisk familie, der fulgte et matriarkalsystem, følte jeg mig altid elsket og havde en høj følelse af selvværd. Der var aldrig en opfattelse af, at jeg var anden klasse i forhold til drenge. Det gav mig tillid, ”sagde hun.

Læs hele historien her ...

Tilmeld
Underretning af
gæst

0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer