Algoritmer indstillet til at fortrænge forfatningen

Billede: Ted Mielczarek / Flickr
Del denne historie!
Satire gør chokerende det punkt, at samfundet i stigende grad styres af algoritmer i stedet for af retsstatsprincippet og borgerrettigheder i henhold til forfatningen. Borgere skal stoppe dette, før det er fuldt indlejret i vores samfund. ⁃ TN Editor

Kommentar fra Aldous Huxley

For dem for uvidende eller for fulde af kognitiv dissonans her er en kort forståelse for jer ..

Det er lørdag morgen, og jeg kan godt lide at vågne op tidligt, så jeg havde indstillet min iPhone-alarm til at vække mig på 5am. (Apple ved nu, hvornår jeg vågnede). Jeg griber min iPhone og går mod køkkenet og tænder kaffemaskinen (den informerer trådløst flere andre køkkenapparater, Alexa og min iPhone angiver det også). Jeg åbner køleskabet (det sender et signal til andre køkkenapparater og min iPhone) og for at få fat i et par ting. Yoghurt, appelsinjuice, nogle blåbær. Da jeg lukkede køleskabsdøren, blev RFID-signalet på de pakker, jeg tog ud, læst af køleskabet, så det ved, hvad der blev fjernet, og på hvilket tidspunkt. Nu ved æble og andre med næsten sikkerhed, hvem der var oppe, rodede i køleskabet, og hvad de tog ud. (Ok, jeg tror, ​​du får pointen "morgenmad i den nye tidsalder", så lad os gå videre.)

Jeg går ind i mit skab og griber blå jeans en knap ned skobælte. Hver har en RFID fra det detailhandelssted, jeg købte, og det samme gør mine rengøringsassistenter, der placerede en meget lille RFID-stregkode på hvert tøj til sporingsformål. Begge disse signaler spores af min iPhone, wifi-signaler, køkkenapparater osv. Køkkenapparaterne snupper stadig på mig, så de kan sælge mine oplysninger om sporingsaktiviteter til andre detailhandlere. Ser ud til, at hvis du har købt en mikrobølgeovn for hundreder af dollars, skulle du få en enorm rabat, hvis de informerede dig om, at de ville spionere på dig og sælge din aktivitet eller i det mindste tilbyde et valg uden spionering. Synes hver eneste ting, jeg køber, med MINE hårdt tjente penge, nu tjener penge FRA MIG. Men jeg tager af.

Alligevel går jeg ud til kælderen, og hver dør har en sensor fra min sikkerhed i hjemmet. Det kan spore hver dør, der åbnes og infrarød bevægelse. Det sporer mig via døråbninger, der går til kælderen, og bevægelsessensoren følger min hver bevægelse. Jeg åbner min pengeskab, griber min pistol og går mod mit køretøj. Med køleskabet, mikrobølgeovn, kaffemaskine, døre og bevægelsessensorer, iPhone, Alexa og adskillige andre ting, der nu sporer mig, bliver min bil nu involveret. Den håndfri del af mit underholdningssystem genkender mig og min stemme. Bilen starter, og den lille sorte kasse, GPS, telefonsystem er alt sammen på mig som en blodhund. Jeg spores til hvert sted, jeg går, hvert trafik signal kamera og hvert lys jeg stopper ved. Hver sang jeg også lytter, uanset om trist eller optimistisk er betegnet, arkiveret, logget. Jeg passerer i nærheden af ​​virksomheder, og alle mine data deles med dem og til deres egne sikkerhedskameraer. Alligevel, her tænker jeg, at ingen ved, hvor jeg er, hvor jeg skal, hvad jeg lytter til, hvad jeg tænker eller hvad jeg skal gøre. Jeg nød virkelig min weekend og ser frem til at tilbringe kvalitetstid med min kone og børn.

I løbet af den sidste uge, en stressende uge på det tidspunkt, havde jeg brug for noget ret afslappende skovtid. Jeg havde besluttet at gå en kort vandretur. Jeg havde medbragt min pistol, fordi det var coyote-parringssæson, og de kan blive aggressive. Da jeg kørte ad den næsten forladte landevej, ser jeg blå lys i mit bagspejl. Jeg trækker over. En højttaler tænder og kræver, at jeg kaster pistolen ud af bilen og træder langsomt ud. Jeg har ikke gjort noget forkert og forstår ikke og vil bestemt ikke ridse op på min $ 7,500 .22 næsten rustede revolver. Jeg har en tilladelse og er ikke en trussel. Så jeg besluttede at åbne døren, og den sidste ting, jeg kan huske, før jeg blev skudt ihjel, var højlydt.

Den efterfølgende efterforskning og mediefortælling var, at de ”vidste”, at jeg havde en stressende uge og planlagde at skade, nogen eller mig selv. At jeg i stedet valgte at ”dø af politimand”. Selvom den søde note, jeg havde efterladt min kone og børn om, at jeg gik på vandreture og vil bringe min revolver, bare i tilfælde af at coyoter var i overflod, siden jagt var forbudt, og hvor meget jeg elskede dem og så frem til at samle dem op i et par stykker timer til at gå til den lokale bymesse. Det var alt sammen, men ignoreret og forklaret væk. Det passede ikke fortællingen om, at kanoner er onde, og at folk, der ejer dem, har dem eller endda kan lide dem, er grænseinstabile på et minimum.

Hvad ingen spurgte om, hvordan "vidste officeren", at jeg havde en pistol? ”Hvorfor” følte officeren, at jeg var en trussel på det tidspunkt på grund af en stressende uge? Blandt andre spørgsmål overhovedet.

Det gjorde ikke noget, jeg var død, min familie mistede, børnelivet ændrede sig for evigt, og mit ry som en pistol, der udøver en gal mand, vil for evigt følge min familie og negativt påvirke dem, indtil de dør. Når andre ser dette eksempel, vil de alle, som rang og fil, stive op og tå linjen for overholdelse, for de vil bestemt ikke have et lignende situation eller et resultat, fordi de alle indser, at de spores, men de ignorerer det, fordi Clash of Clans er bare så vanedannende og giver dig noget at gøre i de 38 sekunder, du skal være alene offentligt, mens du venter på venner for at parkere deres bil.

Velkommen til dit nye liv og land kontrolleret af algoritmer kontra forfatningen. Håber du virkelig får en fuld mundfuld af det, så meget faktisk gør det dig syg. Du fortjener det hele.

Læs hele historien her ...

Tilmeld
Underretning af
gæst

0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer